Black (Bow)Tie Optional

Dostalo se mi zvláštní příležitosti zúčastnit se akce k příležitosti vyhlášení soutěže Fénix content marketing, které se bude konat 31.3. v pražské DOX gallery. Na pozvánce je uveden dress code Black Tie Optional. Je škoda, že na akcích podobného typu potkávám často nevhodně oblečené gentlemany – přitom tato varianta dress code je i pro pány, kteří smoking nemají nebo si ho nechtějí půjčovat skvělá varianta.

Pro nás gentlemany to totiž znamená, že si můžeme vybrat mezi klasickým smokingem, který bude uvítán (optional), ale hostitele neurazíme ani černým oblekem s motýlkem či vázankou. Pánové, experimentů zde není třeba, stačí si správně zvolit kravatu či doplňky a můžeme vyrazit. Dámy se v tomto případě nevyhnou dlouhým šatům, které ovšem nemusí být plesové. Koktejlky či sukně v délce pod kolena jsou také v pořádku, jen je třeba zvolit decentnější barvu, kterou doplní výraznější šperk či psaníčko. Rozdíly mezi dress code Black Tie, Black Tie OptionalSemi-formal nejlépe znázorní nějaké srovnání, třeba níže uvedená infografika z webu BlackLapel.com. Další informace můžete také načerpat z článku na Ties.com. A pamatujte, že je lepší přijít oblečený o něco lépe než hůře…

Black (Bow)Tie Optional

Při vymýšlení, co si vezmu na sebe já, mi došlo, že v naší motýlkové sbírce nemáme ani jednoho klasického motýlka. Původně to sice byl jeden ze záměrů, ale jeden univerzální, který se hodí ke všem stylům se myslím mezi naším Otakanárkem ani Růžofkou neztratí a získá si své vážené místo. Je totiž vhodný jak pro klasický smoking nebo černý oblek, tak pro volnější outfit kdy si vezmete košili a svetr. Velikost jsme zvolili tak akorát – hodí se tedy jak pro gentlemany, tak pro dámy. A materiál? Čistá jemná vlna, která se dobře váže a nemačká se.

Pánové, pojďte překvapit pořadatele – vezměte si našeho Šviháka bondovského – a buďte na jeden večer Mr. Bondem!

Black (Bow)Tie Optional

Autor: Jirka Chomát

Lepidopterolog běhající se síťkou po loukách i pražských kavárnách lovíc nové druhy motýlků. Hipster a retro chlap. Jirka v Bowtie Lover zastává pozici Vedoucího chovatele motýlků.



Bez reakcí

Napsat komentář