Puntíky letí!

Že jsou puntíky každoročně hitem, netřeba zdůrazňovat. Poprvé se v módě začaly objevovat v třicátých letech, ale v různých vlnách jsou s námi dodnes. Nosila je Minnie od Mickeyho, Marylin Monroe, Elisabeth Taylor, Andy Warhol je používal ve svých pop-artových dílech a Damien Hirst využil motiv barevných puntíků ve své tvorbě aby upozornil na rozdíl mezi strojovou výrobou a lidskou prací. Puntíkatý vzor nezůstal opomenut ani superhrdiny – v roce 1962 se v Marvelových  komiksech objevil jistý „Polka-Dot Man“, který puntíky bojoval proti zlosynům.

Není proto divu, že i my jsme tímto vzorem nadšeni, a kromě již známého Zelenopláštníka přinášíme s letní kolekcí i další puntíkaté motýlky.

Naše nová puntíkatá kolekce motýlků

Žluťásek tropický Na žádné rozkvetlé louce se určitě neztratí náš Žluťásek tropický, po kterém bude pokukovat nejedna Maková panenka. Svěží žlutý základ jemně doplňují drobné oranžové puntíky, které budou ladit s jakýmkoliv puntíkatým doplňkem na vašem outfitu.

Jasoň divnotečnýJasoň divnotečný má béžová křídla, na kterých se objevují různě velké puntíky v barvách šedé, starorůžové, temně červené a tmavě hnědé. Díky svojí drobnější velikosti a jemnému barevnému souznění se skvěle hodí i pro dámy, které si ho mohou posadit na krček na bílou košili a vyrazit s ním na procházku v kalhotách nebo v sukni. Ale pozor, je to divoch!

Rozkošník tečkovanýPřímo rozkošný puntíkovaný motýl v naší nové kolekci je Rozkošník tečkovaný s křídly bordó barvy, zjemněnými drobnými bílými puntíky. Rád usedá k obleku při slavnostnějších událostech, ale i při procházce se bude rád vyhřívat na vašem krčku.

Zelenopláštník puntíkatýZelenopláštník puntíkatý je naší stálicí v kolekci již od roku 2014. Zelená barva a jemné puntíky skvěle ladí s jakýmkoliv letním outfitem, který obsahuje jen trochu zelené barvy, třeba na kolenou. I vy se můžete v létě zamilovat!

Zaujaly vás naše motýlky, tak šup na náš eshop – www.BowtieLover.cz

Autor: Jirka Chomát

Lepidopterolog běhající se síťkou po loukách i pražských kavárnách lovíc nové druhy motýlků. Hipster a retro chlap. Jirka v Bowtie Lover zastává pozici Vedoucího chovatele motýlků.



Počet reakcí: 2
  • Víťa Odpovědět

    Ahoj, motýlky jako vždy super :) Ale neodpustím si malý nerd nitpicking. Polka-Dot Man je zloun od DC. Ale rok máš správně :)

    Hodně štěstí, Víťa

  • Jirka Chomát Odpovědět

    Víťo, děkuju za upřesnění, to jsem to ale popletl :-) Text samozřejmě opravím a až předáš bratrovi motýlka, kterého sis dnes vyzvedl, tak dej vědět jakého budeš nosit ty.

Napsat komentář